Riihimäki on mukana Suunnistusliiton Koulu kartalla -teemaviikoilla vuonna 2021! Kevään viikot toteutettiin huhtikuussa viikoilla 14 ja 15 ja syksyn ohjelma on viikoilla 36, 37 ja 38 eli 6.9.-24.9.

Teemaviikoilla lapset pääsevät tutustumaan suunnistukseen eri tavoin. Päiväkodeille, esikouluille ja kouluille on kullekin omat materiaalinsa ja toimintaohjeensa päiväsaikaan toteutettavaksi. 

Ohjelma viikolla 36 (6.9.-10.9.2021):

Tapahtumiin ilmoittautuminen viimeistään to 2.9. täällä: (Tapahtuma | Popup koulu). Varattavissa tunnin vuoro suunnistukseen tutustumiseen yhdelle ryhmälle (max 25 henkilöä).

ma 6.9. klo 8.00-12.00 Patastenmäen kenttä 

ti 7.9. klo 8.00-12.00 Peltosaaren vanhan koulun hiekkakenttä 

ke 8.9. klo 8.00-14.00 Messupuiston parkkipaikka (Tehtaankatu) 

to 9.9. klo 8.00-14.00 Urheilupuisto, Urheilutalon takana oleva hiekkaparkkipaikka 

pe 10.9. klo 8.00-14.00 Ravirata 

Reittisuunnistus (ma, ti, to, pe):
Leimaamalla vain karttaan merkityillä rasteilla, ja täyttämällä etunimesi, sukunimen alkukirjaimen ja luokan alla olevaan ruudukkoon, osallistut arvontaan.

Olethan tarkka: karttaan violetilla merkityllä reitillä on paljon rasteja, joten leimaa vain karttaan merkityillä rasteilla.

Arvontapalkinnon saat lunastaa Perheseikkailun yhteydessä ti 21.9. klo 16:30-18:00 Tapiolan majalta RiSu:n viirin luota. Osoite on Hiihtomajantie 107, Riihimäki.

Tötsärata (ma, ti, ke, to, pe):
Ma ja ti sekä to ja pe on ohjelmassa myös leimausrata, jossa leimasimet on kiinnitetty esim. jalkapallosta tuttuihin tötsiin. Tarjolla on yhteensä 8 rataa. Voit yrittää parantaa aikaasi useamman kerran. Saat reitin päätteeksi EMIT-tulosteen, josta näet väli- ja loppuajat.

Sprinttisuunnistus (ke):
Keskiviikkona Messupuistossa on ohjelmassa 2 ratavaihtoehtoa sprinttisuunnistusta. Radalla pääsee liikkumaan ripeästi katuja ja polkuja pitkin: nopea reitinvalinta on avain sprinttisuunnistuksen sujumiseen.

Kokeilu soveltuu erityisesti alakouluikäisille.

Ohjelma viikolla 37 (13.9.-19.9.)

Päiväkotien pihalla suunnistusta 3-5 -vuotiaille to 16.9.-pe 17.9.. Varustuksena ulkoiluun sopiva vaatetus, reipas mieli ja omat käsineet. Tutustutaan päiväkodin pihan karttaan, ja etsitään karttaan merkityt rastit. Mukaan ilmoittautuivat tällä kertaa Jukolan, Kontiontien, Junailijankadun ja Haapahuhdan päiväkodit sekä Haapahuhdan esikoululaiset. Muille päiväkodeille pidetään mielellään vastaava pihasuunnistus joko myöhemmin tänä syksynä tai keväällä.

Päiväkotien pihasuunnistuksien kartat saa ladattua tulostusta varten täältä (kun radat ovat maastossa torstaiaamuna) joko luettavaksi mobiililaitteella tai tulostettavaksi.  

Lisäksi päiväkotien postilaatikossa on torstaiaamuna ennakkoon tilattu määrä paperikarttoja. RiSu toivottaa suunnistuksen iloa kaikille!

Kaikille avoimet rastit Jukka Jalosen puistossa sekä Kaupunginmuseon pihapiirissä Rautatienpuistossa. Kartat ladattavissa täältä tulostusta varten viikon 36 aikana. Soveltuu erityisesti esikoululaisille ja alakoululaisille.

Radat ovat maastossa päivittäin klo 9.00-20.00, ja kartat ovat ladattavissa pdf-tiedostoina täällä (kun radat ovat maastossa torstaiaamuna) joko luettavaksi mobiililaitteella tai tulostettavaksi.  

Ohjelma viikolla 38 (20.9.-24.9.)

Päiväkotien pihalla suunnistusta 3-5 -vuotiaille ma 20.9.-ke 22.9. Varustuksena ulkoiluun sopiva vaatetus, reipas mieli ja omat käsineet. Tutustutaan päiväkodin pihan karttaan, ja etsitään karttaan merkityt rastit. Mukaan haluavilta päiväkodeilta pyydetään vahvistusta viikon 35 aikana.

Kaikille avoimet rastit Jukka Jalosen puistossa sekä Kaupunginmuseon pihapiirissä Rautatienpuistossa. Kartat ladattavissa täältä tulostusta varten viikon 36 aikana. Soveltuu erityisesti esikoululaisille ja alakoululaisille.

Perheseikkailu ti 21.9. klo 16.30-18.00 

Perheseikkailu vapaavalintaisena aikana ti 21.9. klo 16.30-18.00 Kiskon majan pihalta, Hiihtomajantie 107, Riihimäki. Perheseikkailussa kierretään noin 1,5 km:n mittainen reitti syksyisessä maastossa polkuja pitkin. Samalla pääsee harjoittelemaan kartanlukua ja tutustumaan seuran toimintaan.

***

Kevään 2021 ohjelma:

Ohjelma viikoilla 14 ja 15 (6.4.-16.4.2021):

Teemaviikoilla lapset pääsevät tutustumaan suunnistukseen eri tavoin. Päiväkodeille, esikouluille ja kouluille on kullekin omat materiaalinsa ja toimintaohjeensa päiväsaikaan toteutettavaksi:

- 4-5-vuotiaat: tehtäväkortit
- Esikoulut: tehtäväkortit
- 1.-2.-luokat: tehtäväkortit, suunnistusradat lähimetsässä
- 3.-luokat ja sitä vanhemmat: suunnistusradat lähimetsässä

Teemaviikkojen aikana eli 6.4.-16.4. rastit ovat maastossa Messupuistossa, Keskusurheilupuistossa, Peltosaaren Urheilupuistossa ja Panimopuistossa (Hyrian ja HAMK:n välissä). Koululaisryhmät voivat käyttää niitä oman aikataulun mukaan. Muistetaan pitää vähintään viiden metrin väli muihin suunnistajiin.

Perheseikkailu su 11.4. klo 14-16:

Perheseikkailu vapaavalintaisena aikana su 11.4. klo 14-16 Keskusurheilupuistossa. Voit lähteä reitille Urheilutalon takapihalta. Perheseikkailussa kierretään noin kilometrin reitti Urheilupuiston ulkoilureitin maastossa, ja reitin varrella on muutama tehtävärasti.

Perheseikkailun kartta julkaistaan 6.4.2021 tällä sivustolla.

Kartat ja radat:

 

Kiitos kaikille osallistujille. Uudet radat julkaistaan syyskuussa 2021 Koulu kartalla -teemaviikon toisella osalla.

Tehtäväkortit ja muu materiaali:

Suurelle osalle Riihimäen varhaiskasvatuksen ja alakoulujen opetuksen henkilökunnasta on tullut sähköposti viikon 13 aikana, jossa on linkki Koulu kartalla-sivuston aineistoon, johon pääsee tutustumaan ja käyttämään viestissä olevalla salasanalla. Aineisto on vapaasti käytettävissä Riihimäen koulujen ja päiväkotien toiminnassa, koska olemme mukana teemaviikoilla. Jos et ole saanut linkkiä, laita viesti riihimaen.suunnistajat(at)gmail.com.

Yhteystiedot:

Riihimäen Suunnistajat ry

Jussi Kosenius

o4o535o637

riihimaen.suunnistajat(at)gmail.com