Juhlavuoden kunniajäseniä ja palkittuja
Riihimäen Suunnistajien seitsemäskymmenes toimintavuosi päättyi ennätyksellisen osallistujamäärän saavuttaneessa syysvuosikokouksessa 29.11. neljän uuden kunniajäsenen valintaan ja kauden seuramestaruusmitalien jakamiseen. Syyskokous valitsi seuran puheenjohtajaksi vuosille 2019-2020 Jouni Tuomolan ja uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.
Riihimäen Suunnistajien syyskokous kutsui neljä varsinaista jäsentään kunniajäseniksi seuran hallituksen esityksestä. Uudet kunniajäsenet ovat Heikki Liimatainen, Eva Reeni, Juulia Salmela ja Hillevi Syväterä. Kaikki kutsutut ovat toimineet aktiivisesti ja pitkäaikaisesti seuramme hyväksi. Heikki on pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja sekä toiminut kilpailujohtajana ja ratamestarina lukuisissa seuran järjestämissä kilpailuissa sekä muissa järjestelytehtävissä ja on aktiivinen toimija kilpailujen, kuntosuunnistusten ja talkoiden järjestelyissä. Naiskolmikko on ollut pitkäaikaisesti mukana kilpailuiden ja kuntosuunnistusten järjestelytehtävissä ja kunnostautunut kilpailuissa tuomalla mm. useita Suomen mestaruuksia henkilökohtaisilta matkoilta ja viesteistä. Esitys kunniajäseniksi kutsumisesta hyväksyttiin kokouksessa yksimielisesti.
Kunniajäsenet

 

Seuran syysvuosikokouksessa vahvistettiin seuraavan kauden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio, jossa vahvistettiin 30 kuntorastien järjestäminen seuran talouden tasapainon ylläpitämiseksi. Puheenjohtajavalinnan lisäksi syyskokouksessa valittiin seuran hallitukseen erovuoroisten tilalle Jussi Kosenius ja Jaana Öhman. Seuran nykyinen puheenjohtaja Esa Ojapalo valittiin jatkamaan hallituksessa. Hänen lisäkseen hallituksessa jatkavat Martti Hakola, Hanna Sorvari ja Pekka Syväterä.
Syyskokous halusi erityisesti suunnata resursseja kansallisen tason kilpailujen järjestämisedellytysten kehittämiseen niin, että järjestelyvalmius olisi mahdollista 3-5 vuoden tähtäimellä. Tämä edellyttää mm. vähintään 2-luokan ratamestareiden kouluttamista ja sopivien kilpailumaastojen selvittämistä. Toistaiseksi seurassa on vielä tietotaitoa kilpailujen läpiviemisestä ja tätä osaamista halutaan siirtää nuoremmille polville.
Syyskokouksen päätyttyä palkittiin seuramestaruuskilpailujen mitalistit ja jaettiin kauden parhaiten menestyneille kiertopalkinnot. Nuorten kotkapalkinnon saaja oli Elli Kaihovaara. Naisten palkintovaskoolin sai edellisvuoden tapaan Juulia Salmela ja miesten vaskoolin Martti Hakola.

Marraskuun alussa 3.11. vietettiin Riihimäen Suunnistajien kauden päättäjäisiä Lehmustien Juhlatalon iltatilaisuudessa, missä jaettiin Suomen Suunnistusliiton myöntämät tunnustus- ja ansiomerkit sekä läpikäytiin seuran juhlavuoden toimintaa. Puheenjohtaja Ojapalo kertoi juhlavuoden olleen ennätyksellinen monellakin eri mittarilla tarkasteltuna. Seuran kuntorastit keräsivät ennätyksellisen määrän osallistujia, kun suorituskertoja kirjattiin yhteensä 4614, yli 400 suoritusta enemmän kuin edellisvuonna, joka sekin oli siihenastinen ennätys.

Kauden aikana rikkoutui myös osallistujaennätys yksittäisessä kuntorastitapahtumassa. Jukolan viestiä edeltävillä Hikiän Tiistairasteilla 29.5. kirjattiin 302 suoritusta ja kaksi seuraavaakin ennätystä kirjattiin kauden aikana; 260 osallistujaa Hausjärvellä 22.5. ja 295 osallistujaa Riuttassa 12.6. Aikaisempi ennätys 257 kirjattua suoritusta yksittäisessä tapahtumassa oli vuodelta 2015. Näiden ennätysosallistujamäärien ansiosta Hausjärven 22.5. ja sen jälkeisen kolmen peräkkäisen tapahtuman osallistujamäärä oli yhteensä 1075. Sekin RiSu:n kaikkien aikojen ennätys.

Jäsenmäärässäkin saavutettiin ennätys aikuisjäsenten osalta. Lokakuussa seurassa oli 153 aikuisjäsentä ja 30 nuorta, alle 20 vuotiasta jäsentä. Kokonaisjäsenmäärä ei vielä yltänyt ennätykseen, mutta suunta jäsenkehityksessä on viime aikoina ollut oikea. Viime kauden lopussa seurassa oli 131 jäsentä ja vuotta aiemmin 109 jäsentä.

Pitkästä aikaa seurassa järjestettiin lasten- ja nuorten suunnistuskoulutusta Jussi Koseniuksen johdolla, mistä kirjattiin lähes 300 suunnistussuoritusta kauden aikana. Heinäkuun lopusta lähtien RiSun kuntorastitapahtumissa on toiminut myös Juhon kioski, jossa on ollut myynnissä pientä syötävää ja juotavaa sekä viimeisissä tapahtumissa myös grillimakkaraa. Juhon kioskia on pyörittänyt Juho Rintakoski isänsä, äitinsä, setänsä ja isoisänsä avustuksella. Tämä on parantanut RiSun kuntorastien palvelutarjontaa merkittävällä tavalla.

Lehmustien juhlatalolla jakoivat Suunnistusliiton myöntämät tunnustus- ja ansiomerkit suunnistusliiton puheenjohtaja Tuija Soanjärvi ja puheenjohtaja Esa Ojapalo. Hopeisen ansiomerkin sai Heikki Liimatainen ja hopeisen plaketin Anja Mäkelä. Pronssisen ratamestariplaketin sai Jarmo Kapanen. Pronssisen plaketin saivat Pirjo Iivonen, Jorma Karttunen, Mauri Saarinen ja Markku Tarkkonen. Pronssisen ansiomerkin saivat Antti Aalto, Martti Hakola, Raimo Idman, Alpo Inkinen, Marjo Kapanen, Jussi Kosenius, Esa Ojapalo, Pasi Ojapalo, Esko Reeni, Eva Reeni, Markku Salmela ja Matti Toivonen. Tunnustusmerkin saivat Pekka Aalto, Esa Ala-Mutka, Saara Asmundela, Pertti S. Hartikainen, Heli Inkinen, Teppo Inkinen, Sirkka-Liisa Kosenius, Juho Lehto, Matti Lehto, Voitto Manninen, Jari Paukkola, Ilkka Rantala, Joonas Rantala, Katja Rantala, Markku Rintala, Minna Räisänen-Ojapalo, Hanna Sorvari, Jouni Tuomola ja Jaana Öhman. Lisäksi Esa Ojapalo jakoi seuran myöntämät teatterilahjakortit Juulia Salmelalle sekä Hillevi Ja Pekka Syväterälle.
 

RiSu:n yhteistyökumppanit

Team Sportia Riihimäki
Riihimäen Team Sportiasta 20%
alennus Riihimäen Suunnistajille
normaalihintaisista tuotteista
(pl. elektroniikka ja polkupyörät.)
Muista mainita kassalla Smile!